Fredag: Grillad hamburgare tex mex style
Lördag: Grönkålspaj med ädelost
Söndag: Pasta med ankfilé och vin
Måndag: Enchiladas med tomat- och majssalsa
Tisdag: Grönpeppargryta med strimlad lövbiff
Onsdag: Kinesisk kycklingsoppa
gul lök, 3
vitlök
röd lök, 3
1 kg nötfärs
380 g kokta svarta bönor
krossade tomater
tortillabröd
riven ost
fryst majs
tomater, 10 st
1 kruka koriander
1 lime
900 g potatis (gärna mandel-)
200 g broccolibuketter
ca 500 g lövbiff
torkad grönpeppar
Maizena
2 dl vispgrädde
kycklingfiléer
hoisinsås
4 påsar snabbnudlar (à 85 g)
1/2 purjolök
2 morötter
1 dl frysta gröna ärter
ev färsk basilika
laxfilé
1 dl teriyakisås
500 g wokgrönsaker
1/2 litet isbergssalladshuvud
2 avokado
tacokrydda
8 skivor lagrad ost
4 stora tortillabröd
1 dl jalapeño
1 dl gräddfil
1 dl salsa
smör
vetemjöl
150 g skuren grönkål
3 dl mjölk (3 %)
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg
140 g ädelost
1 stort ankbröst (à ca 500 g)
8 små torkade enbär
2 lagerblad
3 dl matlagningsvin eller Gewürztraminer (vitt, fruktigt vin)
1 - 2 stjälkar färsk broccoli
ca 1 - 1 1/2 chilipeppar (styrka efter smak)
400 g färsk tagliatelle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar