onsdag 4 december 2013

Asiatisk tex-mex-vecka

Torsdag: Teriyakiglaserad laxfilé

Fredag: Grillad hamburgare tex mex style

Lördag: Grönkålspaj med ädelost

Söndag: Pasta med ankfilé och vin

Måndag: Enchiladas med tomat- och majssalsa

Tisdag: Grönpeppargryta med strimlad lövbiff

Onsdag: Kinesisk kycklingsoppa




gul lök, 3
vitlök
röd lök, 3
1 kg nötfärs
380 g kokta svarta bönor 
 krossade tomater  
 tortillabröd 
riven ost 
fryst majs
 tomater,  10 st
1 kruka koriander 
1 lime  
900 g potatis (gärna mandel-) 
200 g broccolibuketter 
ca 500 g lövbiff 
torkad grönpeppar 
Maizena
2 dl vispgrädde  
kycklingfiléer
 hoisinsås
  4 påsar snabbnudlar (à 85 g) 
1/2 purjolök 
2 morötter 
1 dl frysta gröna ärter 
ev färsk basilika  
laxfilé
1 dl teriyakisås
 500 g wokgrönsaker

1/2 litet isbergssalladshuvud 
2 avokado  
tacokrydda  
8 skivor lagrad ost 
4 stora tortillabröd  
1 dl jalapeño 
1 dl gräddfil  
1 dl salsa  
smör
vetemjöl
150 g skuren grönkål
3 dl mjölk (3 %) 
1 dl matlagningsgrädde  
4 ägg 
140 g ädelost  
1 stort ankbröst (à ca 500 g)  
8 små torkade enbär 
2 lagerblad  
3 dl matlagningsvin eller Gewürztraminer (vitt, fruktigt vin) 
1 - 2 stjälkar färsk broccoli 
ca 1 - 1 1/2 chilipeppar (styrka efter smak) 
400 g färsk tagliatelle  
 

 
 

Inga kommentarer: